Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Filtry fotograficzne » Filtry » Hoya PROND16 GRAD 82 MM
Hoya PROND16 GRAD 82 MM

Hoya PROND16 GRAD 82 MM

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 25 zł

Numer katalogowy: FT_005648

Kod producenta: FT_005648

Cena: 290 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu

Hoya PROND16 GRAD 82 MM


Filtr HOYA PROND GRAD to neutralny filtr szary o stopniowanej gęstości, przeznaczony do równoważenia jasności jasnych obszarów z ciemnymi obszarami obrazu. Przeznaczony dla fotografów, którzy specjalizują się głównie w fotografii krajobrazu. Filtr typu blender jest bardzo wszechstronny i może być używany w różnych sytuacjach, zwłaszcza gdy sceneria i horyzont mają złożoną lub nierówną strukturę.


Hoya PROND GRAD to połówkowy filtr szary o współczynniku od 0 do ND16. Ciemniejsza strona filtra redukuje ilość światła o 4 stopnie przysłony, podczas gdy druga, jaśniejsza, nie ogranicza światła. Obrazom JPEG filtr pomaga dopasować jasność jasnego nieba do terenu, dzięki czemu otrzymujemy doskonały, ogólnie dobrze naświetlony, gotowy do użycia obraz.


W przypadku pracujących z danymi RAW, filtr stopniowany pomaga zachować dane pikseli w jasnych obszarach. Dzięki temu dalszy proces post-edycji będzie łatwy i zapewni oszczędność czasu. Szczególnie ten problem dotyczy jasnych obszarów, gdzie ratowanie pikseli jest najtrudniejszym procesem.


HOYA PROND GRAD stosuje technologię która umożliwia równomierne rozprowadzenie gradacji na całej powierzchni szkła filtra. Jednak aby zachować rzeczywistą wartość gęstości wewnątrz obszaru obrazu, dostosowano efektywny obszar mieszania w taki sposób, aby określona gęstość zaczynała się i zanikała wewnątrz tego obszaru obrazu. Pomoże to fotografom zastosować wymaganą gęstość obrazu w najbardziej efektywny sposób.



Sprzedawany zestaw zawiera:

  • Filtr HOYA PROND16 GRAD

  • oryginalne opakowanie

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu